telephone Hívj minket: +36 1 800 9747
A kivánságlistád üres

Hogyan működik?

  • Találd meg a weboldalon a legmegfelelőbb termékeket számodra vagy a családod számára
  • Add hozzá őket a kívánságlistádhoz
  • Amikor minden megvan a kívánságlistán, amit szerettél volna, menj tovább a partner webshopunkba, ahol kiválaszthatod a mennyiségeket és befejezheted a rendelést.

Kívánságlistád üres. Nézd végig a termékeinket és válaszd ki, ami legjobban támogatja az egészséged.

A légzés az élet – de tudunk megfelelően lélegezni

A légzés az élet – de tudunk megfelelően lélegezni
A légzésünk az egyik legalapvetőbb folyamatos feladata a szervezetünknek. Tudattalanul működik, nem szükséges figyelni rá. Ugyanakkor ez probléma is lehet – sokszor nem vesszük észre, hogy a környezetünk miatt nem lélegzünk megfelelően, pedig ez jót tesz a testünknek és lelkünknek is. A megfelelő légzést nem nehéz elérni. Mindössze néhány feladatot kell gyakorolnod, ami segít koncentrálni, megszabadulni a stressztől és káros szokásoktól


Több módszer a helyes légzésért

Nincs egyetlen helyes módja a légzésnek. A légzést alapvetően két csoportra tudjuk osztani: hasi és mellkasi légzésre. Az első esetben a mellkas nem mozog, csak a has tágul. A második esetben éppen fordítva, a mellkas tágul és húzódik össze. Mindkét mód megfelelő lehet, ha könnyedén és méylen lélegzel és mindkettő lehet problémás ha túl gyorsan és rövideket lélegzel.
 
A hasi légzés egy igazolt technika, amely a légzést magát korrigálja. Segítséget nyújt a tested és az elméd kontrollálásban. Néhány perc alatt megnyugodhatsz, koncentrálhatsz, megszabadulhatsz a nemkívánatos stressztől, vagy éppen ellenkezőleg, gyorsan felpörgetheted magad. Egy másik fontos tényező az, hogy erősíti a hasizmokat, ami sok edzésből kimarad.


Hogyan tanuljunk meg helyesen lélegezni?

A megfelelő légzést nem lehet elfelejteni, bár különféle hatások befolyásolhatják. Hogyan emlékeztessük a testünket, hogy mélyen kell lélegeznie és nyugodtnak kell maradnia? Számos technika segíthet nekünk ebben. Lélegezz az orrodon keresztül, és a szádon fújd ki. A szervezeted értékelni fogja ezt, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy szűrjük a baktériumokat és a potenciális vírusokat, amelyek egyébként bejutnának a testébe. Az orron keresztül lélegezve, a hideg levegő felmelegszik és nedvességgel telítődik, ami jó hír a testünknek. Ne felejtsd el, hogy beáramló levegőnek  be kell lépnie a rekeszizomba, amely minden belégzéssel (az orron keresztül) fel fog emelkedni, és minden lélegzetvételnél (a szájon keresztül) leesik. Próbálj megállni egy pár percre minden nap, és lélegezz helyesen. Minden olyan helyzet, ami kényelmes lesz számodra, könnyebbé teszi a légzésedet - a légzés gyakorlása egyszerre lehet a pihenésed is.


Hogyan végezd a hasi légzést?

Amikor a hátadon fekszel, tedd a kezed a has felső részére, a másik kezed a mellkasodra, és próbáld ki a hasi lélegzést. Ha megfelelően végezted, a mellkasnak síknak kell maradnia, és a hasad mozogni fog. Vegyünk egy mély lélegzetet, valamivel többet, mint máskor, majd hagyjuk, hogy a has hosszan süllyedjen kilégzéskor. Nem is olyan nehéz… A megfelelő légzés nemcsak a szervezet fizikai folyamatait befolyásolja, hanem a vér oxigén telítettségét, szívverést, emésztést és immunitást. Ügyelj arra, hogy ténylegesen a légzésre koncentrálj.


A légzési gyakorlatok segítenek a dohányzásról való leszokásban

A szakértők már egy ideje javasolják a légzési gyakorlatokat, hogy segítsenek a cigaretta függőségében szenvedőknek. Ha úgy érzed, ez rád vonatkozik, lélegezz mélyen a szádon át  a mellkasodba és tartsd bent 10 másodpercig. Ezután lassan lélegezz félig zárt ajkadon keresztül. Ismételd meg az eljárást ötször, és észreveheted, hogy tested és elméd is  lelazult. Nem csak ez az egy  technika nyugtat le, hogy segítsen legyőzni a tíz-tizenöt másodpercnyi vágyat egy cigaretta után, amely érzés minden dohányos számára ismerős.


Bónusz különösen a nők számára


A megfelelő légzés azt is jelenti, hogy aktiváljuk a keresztirányú hasi izmokat, ami segíthet a derekunk méretének csökkentésében. Valójában egyfajta "belső öv" -ként működik. A keresztirányú hasi izom terhelése a lélegzetvétel során nem csak pihentetni fog, de lépésről lépésre megszabadulhatsz néhány centimétertől a derekadon..
Vissza az összes cikkhez

A legnépszerűbb cikkek magazinunkból

Foglalkozz napi 15 percet karjaiddal

Közzétett: 19 okt. 2017

Bizonyára te is szeretnél feszes bőrt és formás karokat, ám mégis úgy érzed, az edzőterem nem neked való. Van 5 trükkünk, hogyan érd el a kívánt...

Olvasd el