telephone Hívj minket: +36 1 800 9747
A kivánságlistád üres

Hogyan működik?

  • Találd meg a weboldalon a legmegfelelőbb termékeket számodra vagy a családod számára
  • Add hozzá őket a kívánságlistádhoz
  • Amikor minden megvan a kívánságlistán, amit szerettél volna, menj tovább a partner webshopunkba, ahol kiválaszthatod a mennyiségeket és befejezheted a rendelést.

Kívánságlistád üres. Nézd végig a termékeinket és válaszd ki, ami legjobban támogatja az egészséged.

Az egészséges életmód 5 pillére

Az egészséges életmód 5 pillére
Mindenki az egészséges életmódról beszél és mindenki egészségesen szeretne élni, de vajon tényleg tudod, hogy mely területek fontosak a test és az elme jó formában tartásához? A kutatások azt mutatják, hogy az emberek egészséges életmódot akarnak élni, de nem teljesen biztosak abban, hogy pontosan mire is kell összpontosítaniuk, mik a helyes dologok, ráadásul az idővel is folyamatosan küzdenek, és nehezen illesztenek be plusz tevékenységeket a zsúfolt napirendjükbe. Az egészséges életmódnak segít megakadályozni a betegségeket, a leghatékonyabb megelőzésnek tekinthető. Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek többsége azt javasolja, hogy az öt kulcsfontosságú területre összpontosíts, és ha ez a napi rutinod részévé válik, akkor nem veszed észre, hogy valami "extra" munkát végeznél, amihez idő kell, és a megérdemelt jutalom nemcsak a  jó érzés lesz, hanem egy egészséges test is.
 

1. Kiegyensúlyozott táplálkozás

Kiegyensúlyozott táplálkozásAz egészséges táplálkozásnak kiegyensúlyozottnak kell lennie, ami azt jelenti, hogy a tápanyagokból sem hiány, sem túlzott bevitel nem történik. Egyrészt régiónkban az emberek étkezéséből általában hiányoznak a rostok és a PUFA, vagyis telítetlen zsírsavak, másrészt nagyon gyakori a cukor és telített zsírsavak túlzott bevitele. Első lépésként hetente egyszer egyél halat, a csokit meg a sütit pedig helyettesítsd gyümölcsökkel.
 


2. Fizikai aktivitás

Fizikai aktivitásA fizikai aktivitás nem csak az anyagcserét támogatja, és segít a karcsú alak megőrzésében, de nagyszerűen érezheted magad általa. Ahhoz, hogy fizikailag aktívak lehessünk jó állapotban kell lenniük az izmainknak, csontjainknak és ízületeinknek. Nem kell elsőre nagy dolgokra gondolni: próbálj felmenni a lépcsőn a felvonó helyett a munkahelyeden, vagy szállj le a buszról egy megállóval korábban hazafelé. Nem csak több időt tölthetsz friss levegőn, hanem kalóriát is égetsz.
 


3. Mentális egyensúly

mentális egyensúlyA test és a szellem egészsége között kapcsolat van. Az alvás minősége hatással van az energiaszintre, a mentális vitalitásra, és a koncentrálásra való képességre a nap folyamán. Győződj meg róla, hogy minden nap van 20 perced magadra, egy kis relaxációra. Még akkor is, ha csak becsukod a szemed egy rövid időre és meghallgatod a kedvenc zenéid, meg fogsz lepődni azon, hogy mennyivel jobban érzed magad utána.
 


4. Általános egészségi állapot

általános egészségi állapotAz általános állapot a szervezetünknek vagy az immunrendszer ereje: tükröződik a test betegség elleni küzdőképességében. Ahogy edzük izmunkat, agyunkat és állóképességünket, úgy kell fejleszteni és támogatni immunrendszerünket is. A szabadban való időtöltés, a rendszeres napi szokások bevezetése és a hidegfürdő használata sokat segítenek.
 


5. Káros szokások elhagyása

káros szokások elhagyásaMindannyiunknak van néhány rossz szokása, amitől nehéz megszabadulni. Néhányak közülük nagyon veszélyesek az egészségünkre, mint a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, és vannak olyanok, amelyekről nem vesszük észre, hogy ártalmasak lehetnek. Például túl sok időt töltünk a számítógép képernyője előtt, vagy nagyon szennyezett környezetben élünk. Mindenesetre próbáld meg ezeket kezelni és csökkenteni az egészségre gyakorolt negatív következményeket, például több gyümölcsöt fogyasztva, 5 perces szünetet tartva számítógépen egész nap, vagy hetente egyszer járni egyet az erdőben.

Az egészséges életmódhoz vezető úton segíthet Egészség Index alkalmazásunk, ami a fenti öt fontos pontra koncentrál.
Vissza az összes cikkhez

A legnépszerűbb cikkek magazinunkból

Foglalkozz napi 15 percet karjaiddal

Közzétett: 19 okt. 2017

Bizonyára te is szeretnél feszes bőrt és formás karokat, ám mégis úgy érzed, az edzőterem nem neked való. Van 5 trükkünk, hogyan érd el a kívánt...

Olvasd el